Responsabilitate sociala

  

 

Un angajament puternic fata de valorile sociale reale

BNP Paribas Cardif urmareste o politica exemplara in privinta Responsabilitatii Sociale centrata pe produse si servicii responsabile, promovarea diversitatii la locul de munca, initiative locale de mediu si suport pentru educatie economica si financiara.

BNP Paribas Cardif s-a implicat in mai multe proiecte care incearca sa imbunatateasca domenii precum: educatie, mediul inconjurator, mediul social, sanatate si drepturile omului. Cateva exemple de activitati de responsabilitate sociala in Romania: actiuni sociale indreptate catre orfelinate si Spitalul de Urgenta Floreasca, colaborarea cu fundatia United Way in vederea sprijinirii diferitelor proiecte din domenii precum educatie, sanatate si reintegrare sociala si profesionala, dar si actiuni ce au ca scop un mediu mai curat - reciclarea hartiei, plasticului si cartuselor de imprimanta.

Sustinuta de United Way, BNP Paribas Cardif a derulat campania de voluntariat si strangere de fonduri pentru cei aflati in dificultate. Sub sloganul "Orice fapta buna este rasplatita! Ajuta-ne sa aducem un zambet pe chipul unui copil!" voluntarii BNPP Cardif au renuntat la tot ce aveau programat la sfarsitul saptamanii canalizandu-si intreaga energie si pricepere in pregatirea unor produse culinare dulci - prajituri de casa, limonada naturala - pe care le-au pus la dispozitia co-locatarilor din cladirea de birouri din Banul Antonache 40-44. Campania de strangere a fondurilor pentru facilitarea accesului la educatie al copiilor si tinerilor proveniti din familii defavorizate s-a dovedit a fi una de un real succes, strangandu-se suma de 1250 lei, echivalentul a 125 pranzuri, intr-o singura zi.

Grupul BNP Paribas a gazduit in perioada 17 - 25 mai cea de-a doua editie a Turneului de Tenis, la baza de tenis Sport Fit din complexul Cultural Sportiv Studentesc Tei. Competitia s-a desfasurat pe parcursul a mai multor zile, la startul evenimentului sportiv prezentandu-se 24 de participanti. Toti competitorii au dat dovada de fairplay, in ciuda meciurilor foarte disputate, orele de antrenament dinaintea concursului si-au spus cuvantul in desemnarea castigatorilor. Turneul de tenis este un concurs menit sa promoveze tenisul ca un mod placut, distractiv si sanatos de petrecere a timpului liber si sa incurajeze toti participantii sa devina mai buni, prin spiritul sportiv si competitivitatea pe care o implica.